چرا دانش آموزان از ریاضیات می ترسند؟
چرا دانش آموزان از ریاضیات می ترسند
ایراد اول این است که بچه ها خودشان را باور نمی کنند و نسبت به توانایی های شان بی اعتمادند.
ایراد دوم این است که اغلب بچه ها با «پیش زمینه» و «پیش فرض منفی» با ریاضی برخورد می کنند.
مثلاً دانش آموزی از خواهر یا برادر بزرگ ترش شنیده که «ریاضی خیلی سخته» و... این دانش آموز هم با همین دید با ریاضی روبه رو می شود، در صورتی که شاید او در درس ریاضی از خواهر یا برادرش قوی تر باشد.
شاید این که چرا دانش آموزان از ریاضیات می ترسند باید در خانواده ها جستجو کرد چرا که خانواده به عنوان اولین مکانی که دانش آموزان شوق واشتیاق را نسبت به درسی پیدا می کنند اهمیت فراوانی دارد. متا سفانه بعضی از والد ین در همان ابتدای ورود به مدرسه ریاضی را طوری به فرزندان خود معرفی می کنندکه درسی است فوق العاده سخت ومشکل و احتیاج به کار زیاد دارد این توصیف به جای اینکه به دانش آموزان بیاموزد باید وقت بیشتری را در جهت یادگیری این درس صرف کنند حالت دوری در برابر آن را از ذهنشان رشد می دهد و ریاضی هیو لایی می شود که دانش آموزان جرات مقابله با آن را نمی یابند و تا زمانی که مدرسه محیطی مناسب در جهت کاهش این رعب و وحشت برایشان فراهم ننمایند این تصویر در آن ها تقویت می شود.
معلمان کسانی هستند که می توانند به جای ترس و شوق را در دانش آموزان پایه ریزی کنند . پس با توجه به این که بسیاری از دانش آموزان ریاضی را درسی سخت و عذاب آور میدانند و از آن می هراسند باید نحوه آموزش به گونه ای باشد که:
اولا : به درس ریاضی علاقمند گردند .
ثانیا : از حضور در کلاس ریاضی و آموزشی آن لذت ببرند.
البته این دو شرط فوق محقق می گردد که معلمین ریاضی با روشهای نوین و فعال تدریس ریاضی آشنا باشند.
پس می توان گفت که ریاضیات آموختن اندیشه ها نیست : آموختن اندیشیدن است .