«دیوار مهربانی»؛
انعکاس اقدام زیبای هموطنان ایرانی در رسانههای غربی
«دیوارها معمولا برای جدایی ساخته می شوند. اما نه همیشه! فعالان ایرانی در حال استفاده از دیوارها، برای نزدیک کردن مردم به یکدیگر و ترغیب آنها به کمک به یکدیگر هستند.»
اقدام مبتکرانه و نوع دوستانه مردم ایران در طراحی "دیوار مهربانی" با هدف کمک به هم وطنان نیازمند، مورد توجه بسیاری از رسانه های خبری غرب قرار گرفته است؛ البته طبق روال همیشگی برخی رسانه های معاند، حتی این اقدام زیبا نیز موضوعی برای سوء استفاده سیاسی و دراز کردن انگشت اتهام به سوی جمهوری اسلامی قرار داده شده است.
پایگاه خبری رادیو اروپای آزاد (Radio Free Europe) ضمن انعکاس این موضوع نوشت: «دیوارها معمولا برای جدایی ساخته می شوند. اما نه همیشه! فعالان ایرانی در حال استفاده از دیوارها، برای نزدیک کردن مردم به یکدیگر و ترغیب آنها به کمک به یکدیگر هستند.
آن ها با آویزان کردن چوب لباسی به دیوارها و نوشتن مطالبی بر روی آن ها در شهرهای مختلف، لباس هایی که مورد نیازشان نیست را برای نیازمندان می گذارند. بر روی این دیوارها نوشته شده است: "اگر به لباس ها نیازداری، مطابق نیازت بردار و اگر لباس هایی در خانه داری که مورد نیازت نیست، لطفا اینجا آویزان کن."»
پایگاه شبکه آمریکایی "سی ان ان" (CNN) از "ایمان به انسانیت" سخن به میان آورده و می نویسد: «به دنبال چیزی برای بازسازی ایمان خود به انسانیت هستی؟ شاید این موضوع به شما کمک کند: با ورود ایران به زمستانی سرد، مردم محلی، طرحی مبتکرانه را برای گرم نگه داشتن بی خانمان ها ابداع کرده اند. "دیوارهای محبت" که مردم می توانند لباس هایی که نیازی به آن ها ندارند را در آنجا اهدا کنند، در حال ظهور در سراسر کشور است.
پیام این طرح بسیار ساده است؛ در کنار قلاب ها و چوب لباسی هایی که به دیوارهای مهربانی آویزان شده نوشته شده است: "اگر نیاز نداری، بگذار. اگر نیاز داری، بردار"»
پایگاه بی بی سی انگلیسی، در گزارشی مفصل در این رابطه عنوان می کند: «پیش از این نیز ایده ای مشابه در خیابان های ایران دیده شده بود؛ در آن طرح نیز یخچال هایی بیرون گذاشته شده بود تا مردم برای بی خانمان ها در آن غذا بگذارند.»
روزنامه "گاردین" انگلیس (Guardian) ضمن انعکاس گزارش بی بی سی، می نویسد: «پس از راه اندازی این طرح در مشهد با انتشار گسترده تصاویر آن در شبکه های اجتماعی، "دیوارهای مهربانی" به سرعت در دیگر شهرها نیز شکل گرفته است. کاربران ایرانی در شبکه های اجتماعی مصرانه اعلام می کنند: "اجازه ندهید در زمستان امسال هیچ بی خانمانی از سرما به خود بلرزد."
بسیاری از پایگاه های خبری دیگر از جمله، پایگاه استرالیایی "ای بی سی نیوز" (ABC News)، "باز فید نیوز" آمریکا (Buzz Feed News)، "تلگراف" انگلیس (Telegraph)، "ایندین اکسپرس" هند (Indian Express) و ... نیز تحت عناوین مختلف به انعکاس این خبر پرداخته اند.
اما نکته قابل توجه در این میان، تلاش برخی رسانه های غربی برای کوبیدن جمهوری اسلامی همراه با انعکاس این خبر است. پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیون سلطنتی انگلستان، "بی بی سی"، اقدام تحسین برانگیز مردم کشورمان در بنیان گذاشتن بنای طرح "دیوار مهربانی" را نشانه بی تفاوتی مسئولین کشور به مردم و بی کفایتی دولت حسن روحانی در عمل کردن به وعده های خود دانسته است.
بی بی سی انگلیسی نوشت: «برخلاف وعده های حسن روحانی برای آینده بهتر و برغم تلاش برای بیرون کشیدن ایران از انزوای بین المللی، ایران همچنان با رکود، آثار تحریم و اشتغال نیمه منفعل دست به گریبان است، بسیاری از مردم عادی ایران به شدت از این وضعیت متضررند و گزارش ها از افزایش آمار بی خانمانان در شهرها حکایت دارد.»
شبکه دولتی انگلیس با خدشه وارد کردن در آمار دولتی جمعیت بی خانمانان کشور که بالغ بر 15 هزار نفر در کل ایران اعلام شده، نوشت: «برخلاف آماری که دولت ایران درباره تعداد بیخانمان های کشور اعلام می کند، تنها به همین تعداد 15 هزار نفر در تهران بی خانمان وجود دارد و آمار سراسر ایران بسیار از این مقدار بالاتر است.»
"گاردین" انگلیس (Guardian) نیز با استناد به مصاحبه چند ماه گذشته شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، با خبرنگار ایلنا در رابطه با آمار کارتن های کشور، می نویسد: «مقامات ایرانی می گویند حدود 15.000 بی خانمان در تهران و حومه آن وجود دارد [!]»؛ دروغ گویی و آمارسازی این رسانه انگلیسی در حالی است که حتی در خبر مورد استناد آن، تعداد بی خانمان های کل کشور 15.000 نفر عنوان شده است.