آیا میدانید جنین هم حافظه دارد؟ از چه زمانی حافظه آغاز به کار میکند؟ واقعیت این است که ما نمیتوانیم دوران نوزادی و.....
حافظه جنین
آیا میدانید جنین هم حافظه دارد؟ از چه زمانی حافظه آغاز به کار میکند؟واقعیت این است که ما نمیتوانیم دوران نوزادی خود را به یاد آوریم، اما مطالبی با ماندگاری طولانی از سنین پایین میآموزیم، حتی این آموختهها ممکن است از زمان جنینی آغاز شوند. آزمایشاتی روی جنینهای 30 تا 36 هفتهای انجام شد، در این آزمایشات صدایی در نزدیکی شکم چندین زن باردار ایجاد کردند و جنینها به محرک عکسالعمل نشان دادند. اما به سرعت به صدا عادت کردند و دریافتند که صدا خطری برای آنها در پی ندارد. 10 دقیقه بعد واکنش جنینها به صدا خفیفتر از اولین بار بود. با تکرار این عمل جنینها دیگر واکنشی در مقابل محرک از خود نشان نداده و حتی ضربان قلب آنها تغییری نکرد. در واقع جنین توانایی تشخیص محرک خطرناک از محرک بیخطر را دارد. جنینها حتی 4 هفته بعد محرک را به خاطر آوردند. حافظه از زمانی که جنین 30 هفته دارد و حتی اندک زمانی قبل از آن آغاز به کار میکند و خاطرات کوتاهمدت و در مواردی خاطرات بلندمدت از همان زمان در مغز جای میگیرد. جنینها به عوامل دیگری هم عادت میکنند. به عنوان مثال جنینهایی که مادران آنها در زمان بارداری سریالهای شبانه را تماشا میکردند، پس از تولد با شنیدن صدای سریالها و تیتراژ آنها آرام میگرفتند. با انجام آزمایشهای متعدد پژوهشگران به اطمینان رسیدند که جنین در رحم مادر از نوعی حافظه کوتاهمدت برخوردار است و با بالا رفتن عمر جنین این حافظه تقویت میشود.
تاثیر ترتیب تولد در شخصیت افرادوضعیت خانوادگی بر شخصیت و هوش افراد تاثیر مهمی دارد. اینکه فرزند چندم خانواده باشید در زندگی آینده شما موثر است. در خانوادههای پرجمعیت، توجه والدین، پول و وقت بین فرزندان تقسیم شده و سهم هر فرزند، کمتر از بهرهمندی فرزندان خانوادههای کمجمعیت از این مسایل است. اگر فضانوردان تحصیلکرده، سالم و ثروتمند هستند معمولا در خانوادههای تحصیلکرده و ثروتمند به دنیا آمدهاند. تحقیقات نشان داده، هر چه تعداد خواهر و برادرهای بزرگتر فرد بیشتر باشد، IQ او پایینتر است. انتخاب دوست و همسر شما با توجه به اینکه فرزند چندم خانواده هستید، متفاوت است. فرزندان اول به فرزندان اول، وسطی به وسطی، آخری به آخری و تکفرزندان گرایش دارند.
همچنین فرزندان اول، وسط، آخر و تکفرزندان هر کدام ویژگیهایی مثبت و منفی دارند که در زیر خلاصهای از این ویژگیها ذکر شده است.
تک فرزندان:ویژگیهای مثبت: معمولا دنیا را متحول میکنند. افرادی مرتب، منظم، باوجدان و وظیفهشناس هستند. عاشق واقعیت و افکار جدید هستند.
ویژگیهای منفی: معمولا سرسخت و کمی خشن هستند. کمی کینهای و پرتوقع بوده و گاهی از قبول اشتباهاتشان واهمه دارند. همچنین احساساتشان زود جریحهدار میشود.
فرزندان اول:
ویژگیهای مثبت: اکثر مدیران، فضانوردان، رییسجمهورها و... از فرزندان اول خانواده هستند. ترجیح میدهند در هر کاری اولویت با آنها باشد، کمی ایرادگیر، مشکلپسند و دقیق بوده. به جزییات توجه دارند. وقتشناس، باکفایت و فرمانده هستند.
ویژگیهای منفی: کمی بداخلاق، بیاحساس و زورگو هستند. معمولا فکر میکنند حق با آنهاست. به دیگران زیاد اعتماد نمیکنند و حساس و نکتهسنج هستند.
فرزندان وسط:
ویژگیهای مثبت: خانوادهدوست هستند. دیگران از بودن با آنها لذت میبرند. دنبال آرامش هستند. شیرین و دوستداشتنیاند و به خوبی از پس مشکلات برمیآیند. دیگران را خوشحال میکنند.
ویژگیهای منفی: دوست دارند همه آنها را ستایش کنند. میخواهند همه را راضی نگه دارند. شخصیت آنها تا حدی وابسته است. از ترس رنجاندن دیگران نمیتوانند به خوبی تصمیم بگیرند. دیگران را مسوول شکستهای خود میدانند.
فرزندان آخر:
ویژگیهای مثبت: شاد و سرزندهاند و دیگران را هم شاد میکنند. علاقهمند به سرگرم کردن دیگران هستند. برونگرا و اهل ریسک هستند و به سرعت صمیمی میشوند.
ویژگیهای منفی: زود خسته میشوند. از طرد شدن میهراسند. رابطههایی زیاد اما کوتاهمدت دارند. از دیگران توقعات غیرواقعی دارند.
اسرار نهفته در نگاهجایی که به آن نگاه میکنیم خاطراتی را به یاد میآورند که آگاهانه نمیتوانیم به آنها دست یابیم. به عنوان مثال شاید چیدمان غذای درون بشقاب صبحانه امروزتان را به خاطر نداشته باشید، اما از طریق مطالعه حرکات چشمان شما میتوان آن چیدمان را بازیابی کرد. در هر حرکت چشم معانی مختلفی در ارتباط با خاطرات – چه خاطراتی که آنها را به یاد داریم و چه آنهایی که از یاد بردهایم – نهفته است. از این روش میتوان برای کمک به بیمارانی که حافظه و توانایی تکلم خود را از دست دادهاند استفاده کرد. با توجه به حرکات چشم شاهدان میتوان مجرم را پیدا کرد. همچنین حرکات چشم خود مجرم راه خوبی برای شناسایی اوست. در واقع بازتاب فعالیتهای ذهنی را میتوان به طور مستقیم در چشم مشاهده کرد. چشم نسبت به تفکرات ذهنی از خود، واکنشهای متفاوتی نشان میدهد. حرکات چشم را به سه بخش بالایی، میانی و پایینی تقسیم میکنند، هر بخش نیز از وسط به دو بخش چپ و راست تقسیم میشود. بخش بالایی به دیدار، بخش میانی به شنیدار و بخش پایینی به تکلم و احساسات مربوط است. سمت چپ مربوط به یادآوری اطلاعات و سمت راست مربوط به مناطق مرتبط به حواس پنجگانه مغز است.
جهت نگاهها و مفهوم آنها:
بالا و چپ: خاطرات بصری
بالا و راست: قوه تخیل
وسط و چپ: خاطرات صداها
وسط و راست: تجسم صداهای جدید
پایین و چپ: ندای درون، گفتوگوی درونی
پایین و راست: احساسات و عواطف، درد
همچنین حرکت مستقیم به سمت جلو، برای دسترسی سریع به تمام اطلاعات حسی است. با دانستن مفهوم حرکت چشمها میتوانید به صحت صحبتهای طرف مقابلتان پی ببرید. همچنین از آنجایی که حرکات چشم سبب تحریک بخشهای متفاوتی از مغز میشود، میتوانید از این حرکات برای بهتر اندیشیدن کمک بگیرید. به عنوان مثال اگر از شما بپرسند نمای فلان ساختمان چه بود؟ با نگاه کردن به سمت بالا و چپ میتوانید ساختمان را بهتر به یاد بیاورید.
و نکته آخر اینکه اگر مشاهده کردید شخصی در پاسخ شما، به بالا و سمت راست نگاه میکند احتمالا در فکر فریب شما و یافتن پاسخی است که چندان صادقانه نیست.
روانشناسی دستخط
تحلیل دستخط افراد روشی جالب و مفید برای ارزیابی شخصیتهاست. در واقع دستخط افراد بیانگر شخصیت و رفتار و طرز تفکر خاص آنهاست. مغز انسان علامتهای خاصی را به ماهیچهها ارسال میکند و از آنجایی که شخصیت و تفکر افراد با یکدیگر متفاوت است، در نتیجه دستخطها و طرز نوشتن آنها نیز تفاوتهای بسیاری با یکدیگر دارند.
اولین ملاک تمایز نوشتهها جهت آنهاست. دستخطهایی که به سمت راست متمایل هستند، نشاندهنده صمیمیت، مهربانی و حامی بودن نویسنده هستند. دستخط صاف و محکم، شخصیتی مستقل را نشان میدهند. و نویسندههای عاطفی و احساساتی متمایل به سمت چپ مینویسند.
فشار آوردن روی کاغذ نشاندهنده فردی جدی و متعهد است اما اگر فرد فشار زیادی به کاغذ بیاورد احتمالا بسیار عصبی است و استرس زیادی را متحمل میشود. همچنین این علامت میتواند بیانگر عدم صداقت نویسنده باشد. فشار کم روی کاغذ حاکی از عاطفه و حساسیت بالای نویسنده نسبت به سایرین است. افراد برونگرا و اجتماعی که از اعتمادبهنفس بالایی برخوردارند بزرگ مینویسند و برعکس کسانی که کوچک مینویسند به سادگی وارد روابط اجتماعی نمیشوند.
کسانی که میان خطوط فاصله زیادی میگذارند، تمایل دارند گذشته را با نگاهی عمیقتر بررسی کنند و فاصله کم میان خطوط نشاندهنده خونسردی نویسنده در موارد مختلف است.
اگر میان کلمات فضای زیادی گذاشته شود در واقع نویسنده به دنبال فضایی برای تنهایی است در حالی که نویسندهای که فضای اندکی میان کلماتش میگذارد علاقهمند به برقراری ارتباط صمیمی با دیگران است و حتی افرادی شلوغ و پرسر و صدا هستند.
اگر نویسنده با فاصله زیادی از سمت چپ کاغذ بنویسید او علاقهمند به ادامه دادن است یعنی شخصی با پشتکار بالا است اما فاصله کم از سمت چپ کاغذ از محتاط بودن نویسنده سخن میگوید. فاصله کم از سمت راست خونسردی و اشتیاق به نوشتن را نشان میدهد و فاصله زیادی از سمت راست یعنی نویسنده از ندانستن هراس دارد.